Coronacrisis

Kerkdiensten

Nu per 25 februari er door de regering veel versoepelingsmaatregelen zijn afgekondigd, kunnen ook de coronamaatregelen rondom de erediensten worden aangepast. Daar zijn we als kerkenraad heel blij mee en God dankbaar dat een meer normale vormgeving van de kerkdiensten mogelijk is.

Concreet betekent dit het volgende. Met ingang van zondag 27 februari wordt de 1,5 meter maatregel opgeheven en kunnen alle banken in de kerk weer gebruikt worden. De groepsindeling wordt opgeheven en u hoeft zich niet meer aan te melden. Indien u klachtenvrij en corona-negatief bent kunt u naar de diensten komen en ook vrij uw plaats innemen. Wel wordt u gevraagd zoveel mogelijk gespreid te gaan zitten om nog enige onderlinge afstand te handhaven. Ook de mondkapjes bij het in- en uitgaan alsmede bij het zingen hoeven niet meer gebruikt te worden. Vrijwillig gebruik voor degenen die dat veiliger achten, mag natuurlijk altijd.

Enkele maatregelen handhaven we nog wel. Zo zal het bankenvak bij de achteruitgang gereserveerd blijven voor gemeenteleden die toch graag de 1,5 meter maatregel willen handhaven. De gemeenteleden die dat veiliger achten, wordt geadviseerd in dat bankenvak plaats te nemen. Ook de handhygiƫne bij de hoofdingang blijven we aanbieden. De ventilatiemaatregelen met behulp van de geopende buitendeuren blijven ook gehandhaafd. Om deze reden gebruikt de kerkenraad gebouw Rehoboth nog als consistorie. Voorlopig blijven we ook nog digitaal collecteren.

De kinderoppas verhuist met ingang van zondag 27 februari weer terug van de basisschool De Zaaier naar gebouw Rehoboth.